Direct naar de contentDirect naar de footer
Ontdek het sfeervolle historisch hart van Utrecht
Ontdek het sfeervolle historisch hart van Utrecht

Een stad met een unieke dynamiek en het kloppende hart van Nederland

Ontdek Utrecht vanaf het water!

Maak een boottochtje met de kano, waterfiets, sloep of rondvaartboot

Tweeduizend jaar bouwgeschiedenis gaat u niet ongemerkt voorbij

Tweede monumentenstad van Nederland

Heerlijk rondstruinen door historisch Utrecht

via de Oudegracht en haar levendige werven door het gezellige centrum

Utrecht inspireert!

 • Utrecht inspireert!

  Erop uit in Utrecht

  Utrecht is na Amsterdam de tweede monumentenstad van Nederland en kent de grootste dichtheid aan cultuurschatten van alle steden van Holland. Bovendien is het een shopping-walhalla en biedt de binnenstad talloze restaurantjes en cafeetjes.

  Lees meer
 • Utrecht inspireert!

  Utrecht op de fiets

  Heeft u het centrum van Utrecht wel zo'n beetje verkend? Huur dan een fiets en ontdek de schitterende omgeving. Zo bent u, op nog geen 10 minuten fietsen van het centrum, ineens middenin de natuur en fietst u tussen de slootjes, natuurparken en oude forten.

  Lees meer

Erop uit in Utrecht en omgeving

 • Domtoren

  Domtoren

  De monumentale, gotische Domtoren is het icoon van Utrecht. Deze prachtige kerktoren uit het jaar 1382 is vanuit de hele stad te zien.

  Lees meer
 • Beatrix Theater

  Beatrix Theater

  Het Beatrix Theater is het podium voor de grotere musicalproducties. Het sfeervolle theater is ontworpen door architect Arno Meijs, en heeft ruim 1500 zitplaatsen.

  Lees meer
 • Het Spoorwegmuseum

  Het Spoorwegmuseum

  Het Spoorwegmuseum is een beleving voor jong en oud. Dit speelse museum is gevestigd in het voormalige Maliebaanstation en ligt op loopafstand van de binnenstad.

  Lees meer
 • Openbaar Vervoer

  Openbaar Vervoer

  Met de gele bussen of trams van U-OV bent u vanuit het hotel binnen 10 minuten in de historische binnenstad. Een OV-dagkaart koopt u bij de receptie in het hotel.

  Lees meer
 • Segway Tours

  Segway Tours

  Ontdek Utrecht met een combinatie van drie verschillende milieuvriendelijke vervoersmiddelen. De hippe Segway, de trendy E-scooter of de elektrische E-Chopper.

  Lees meer
 • Sloep huren voor groepen

  Sloep huren voor groepen

  Laat u rondvaren over de gezellige grachten en singels van Utrecht of zit u liever zelf aan het roer van een 12-persoons elektrosloep?

  Lees meer
 • Escape room Time

  Escape room Time

  Op slechts 5 minuten lopen vanuit Van der Valk Hotel Utrecht ligt Escape room Time. Met de nieuwste Virtual Reality technologie, spectaculaire effecten, een meeslepend verhaal en de meest uitdagende puzzels is deze escape room echt eens iets anders.

  Lees meer
 • Roeiclinics Utrecht

  Roeiclinics Utrecht

  Roeiclinics Utrecht biedt u de uitgelezen mogelijkheid een originele en sportieve activiteit te ondernemen. Samenwerking en doorzettingsvermogen zijn cruciaal om bij het roeien te presteren.

  LEES MEER
 • TivoliVredenburg

  TivoliVredenburg

  TivoliVredenburg is dé plek om naar muziek te luisteren. Dit grootste poppodium is Utrechts nieuwste aanwinst op het gebied van concerten en festivals.

  Lees meer
 • Jaarbeurs Utrecht

  Jaarbeurs Utrecht

  De Jaarbeurs is dé evenementenlocatie van Utrecht. Met een oppervlakte van 100.000 vierkante meter verwelkomt de Jaarbeurs jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen bezoekers.

  Lees meer
 • Utrecht Region Pass

  Utrecht Region Pass

  Wij bieden de gastvrijheidskaart aan met de naam "Utrecht Region Pass" waarmee bezoekers gemakkelijk en comfortabel kunnen reizen met het openbaar vervoer en de gebruiker inspireert om de mooiste plekken in de regio Utrecht te ontdekken.

  Lees Meer