Direct naar de contentDirect naar de footer
Green Globe
Green Globe
Green Globe

Verantwoord ondernemen

Wij geloven dat gastvrijheid uitstekend samengaat met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Daarom investeren wij in voorzieningen die onze hotels, restaurants en vergaderzalen beter én groener maken. Daarnaast proberen wij onze collega’s en gasten bewust te maken hoe zij zelf verantwoord om kunnen gaan met alle aspecten van energieverbruik zodat hun CO2-uitstoot zo laag mogelijk blijft. Denk hierbij aan het hergebruik van handdoeken en bedlinnen.

Duurzaam inkoopbeleid
Van der Valk Hotel Utrecht streeft altijd naar de meest duurzame oplossing, zo ook bij de gehele inkoop. We kopen bewust in met oog voor mens en milieu. Bij onze inkopen kijken we of de producten verantwoord, eerlijk en duurzaam zijn. We zoeken altijd naar de meest duurzame mogelijkheden en kijken of het desbetreffende product ook in de regio verkrijgbaar is. Ons inkoopbeleid is van wezenlijk belang in ons MVO-beleid. Door middel van onze inkoop kunnen wij positieve invloed uitoefenen op onze bedrijfsomgeving. We proberen ons afval zoveel mogelijk te reduceren en daar waar mogelijk te scheiden om onze invloed op het milieu zo ver mogelijk te beperken. Bij vergelijkbare producten kiezen wij de meest duurzame oplossing.

Green Globe
Green Globe is een wereldwijd certificeringsprogramma voor duurzaam reizen en toerisme. Het concentreert zich op economisch-, sociaal- en milieuverantwoord beheer. Het Green Globe certificaat kun je tegenkomen bij accommodaties, eco-toeristische bestemmingen, reisorganisaties en vakantieresorts. Keuringen en controles worden uitgevoerd door onafhankelijke keuringsinstellingen. De eisen van Green Globe hebben betrekking op een goed functionerend milieuzorgsysteem, op naleving van de lokale milieuwetgeving, het leveren van een bijdrage aan lokale natuur- en milieubescherming, en op het verschaffen van werkgelegenheid aan de lokale bevolking.

Bekijk hier ons duurzaamheidsbeleid.